harta site

Cabinet Gavril

Cautare

Marci
(Trademarks) 

Indicatii Geografice
(Geographical Indications) 

Nume de domeniu
(Domain name) 

Inventii
(Patents) 

Desene si Modele
(Industrial Designs) 

Evaluare
 

Expertize tehnice
 

Comandati online
 

Portofoliu Clienti
 

Link-uri utile
 

Home
 

Contact
 

      

          Marci - Procedura  

 

          Marca Nationala

 

        Protectia unei marci nationale incepe cu depunerea cererii de inregistrare la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), moment in care trebuie achitata si taxa de inregistrare.

 

         Ulterior, in termen de o luna de la depunerea cererii se achita taxa de publicare, iar in trei luni de la depunere se va achita si taxa de examinare urmand ca propunerea dumneavoastra sa intre in examinare de fond.

 

         Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) urmeaza ca intr-un termen de 7 zile de la depunere sa faca publicarea cererii de inregistrare pentru care s-a acordat data de depozit.

 

         De la momentul publicarii, orice persoana interesata are la dispozitie un termen de 2 luni pentru a formula observatii (motive absolute) sau opozitii (motive relative) la publicarea cererii de inregistrare.

 

         In situatia in care este formulata opozitie, Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) face notificare catre solicitantul cererii oferindu-i posibilitatea acestuia sa isi exprime punctul de vedere intr-un termen de 30 zile de la notificare.

         Ambele materiale vor fi analizate de o Comisie specializata din cadrul OSIM urmand a se elibera un aviz de admitere sau de respingere al opozitiei, aviz ce va fi avut in vedere la examinarea de fond a cererii de inregistrare.

 

         Termenul maxim in care OSIM trebuie sa faca examinarea de fond este de 6 luni de la data cand a fost facuta publicarea. Totusi, daca doriti ca examinare sa fie efectuata intr-un termen de doar 3 luni, trebuie achitata o taxa suplimentara de urgentare, echivalenta cu dublul taxelor de inregistrare si examinare.

        In urma examinarii de fond, OSIM are posiblilitatea sa acorde trei tipuri de Decizii:

  • Decizie de admitere

  • Decizie de admitere partiala

  • Decizie de respingere

         In situatia in care, in urma examinarii  pe fond, marca este admisa sau partial admisa la inregistrare, Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) face publicarea acesteia in Buletinul Oficial de Proprietate industriala - Sectiunea Marci, intr-un termen de 2 luni de la data deciziei de admitere a inregistrarii.

 

           Dupa ce este facuta cea de-a doua publicare si este achitata taxa oficiala, Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) emite certificatul de inregistrare a marcii.

 

            Marca internationala (WIPO)

           

            Pentru detalii www.wipo.int

 

 

            Marca comunitara (OHIM)

 

           Pentru mai multe detalii oami.europa.eu        Apeland la serviciile noastre veti avea certitudinea ca denumirea firmei, produselor si serviciilor sunt protejate si ca eventualele acte de contrafacere si piraterie vor fi inlaturate eficient si prompt.

        Daca aveti nevoie de mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati.


global print