harta site

Cabinet Gavril

Cautare

Marci
(Trademarks) 

Indicatii Geografice
(Geographical Indications) 

Nume de domeniu
(Domain name) 

Inventii
(Patents) 

Desene si Modele
(Industrial Designs) 

Evaluare
 

Expertize tehnice
 

Comandati online
 

Portofoliu Clienti
 

Link-uri utile
 

Home
 

Contact
 

 

         Inventii (Patent) - Procedura         Data de depozit


         Protectia unei inventii (patent) la nivel national incepe cu depunerea  cererii de inregistrare la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), moment in care trebuie achitata si taxa de inregistrare.


         Data de depozit va fi data la care sunt depuse toate documentele necesare, inclusiv descrierea completa. Termenul in care depozitul poate fi completat este de 2 luni de la data inregistrarii initiale.


         Prioritatea


         Termenul in care poate fi solicitata o prioritate conventionala este de 12 luni de la data de depozit a cererii anterioare.
         De asemenea, tot 12 luni este si termenul pentru revendicarea unei prioritati interne. Efectul prioritatii interne este concretizat in faptul ca cererea anterioara va fi considerata ca fiind retrasa, daca nu s-a luat o hotarare asupra acesteia.


         Prioritatea poate fi solicitata odata cu depunerea cererii ulterioare si cu plata taxelor legale.


         Solicitantul brevetului de inventie (patent) poate beneficia si de o prioritate de expozitie, cu conditia ca cererea de brevet de inventie (patent) sa fie depusa la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) in termen de 6 luni de la data introducerii intr-o expozitie internationala a inventiei in cauza.


         Publicarea


         Publicarea cererii de brevet de inventie (patent) este facuta intr-un termen de 18 luni de la data de depozit sau de la data prioritatii, pentru cazurile in care a fost revendicata prioritatea.


         Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci  (OSIM) poate intocmi un raport de documentare in cadrul caruia sa se pronunte asupra brevetabilitatii cererii, acest raport urmand a fi publicat odata cu publicarea cererii.


         Publicarea cererii de brevet de inventie (patent) este conditionata de plata taxei oficiale.


         Examinarea


         Examinarea cererii de brevet de inventie (patent) poate fi solicitata la data de depozit a cererii de brevet de inventie (patent), la data deschiderii fazei nationale sau in termen de 30 luni de la una din cele doua date.


         Examinarea de fond a cererii de brevet de inventie (patent) se finalizeaza cu raportul de examinare. Comisia de examinare va analiza raportul si va lua o hotarare de acordare sau de respingere a cererii de brevet de inventie.  (Legea 64/1991*republicata)


         Hotararea de acordare sau de respingere a brevetului de inventie (patent) este supusa conditiei publicarii, in termen de 1 luna de la expirarea termenului in care puteau fi formulate contestatii.
         Aceasta etapa este conditionata de plata taxei oficiale.


         Eliberarea brevetului


         Eliberarea brevetului de inventie (patent) este conditionata de plata taxei de publicare, tiparire si eliberare a acestuia.


         Brevetul de inventie (patentul) este valabil pentru o perioada de 20 ani de la data constituirii depozitului cu mentiunea ca in fiecare an trebuie achitata taxa de mentinere in vigoare.

         Consilierii nostrii in proprietate industriala sunt profesionistii care intocmesc cereri de brevet de inventie si care cunosc perfect procedura de eliberare a brevetelor.

        Contactati-ne si noi va vom ajuta sa obtineti toate drepturile.

 

 

global print