harta site

Cabinet Gavril

Cautare

Marci
(Trademarks) 

Indicatii Geografice
(Geographical Indications) 

Nume de domeniu
(Domain name) 

Inventii
(Patents) 

Desene si Modele
(Industrial Designs) 

Evaluare
 

Expertize tehnice
 

Comandati online
 

Portofoliu Clienti
 

Link-uri utile
 

Home
 

Contact
 

 

          Indicatii geografice - Procedura         Solicitarea inregistrarii unei indicatii geografice poate fi facuta doar de o persoana juridica, o asociatie de producatori care isi desfasoara activitatea in zona geografica pentru care se doreste protectia prin indicatie geografica.


          Protectia unei indicatii geografice nationale incepe cu depunerea  cererii de inregistrare la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), moment in care trebuie achitata si taxa de inregistrare.

          Examinarea cererii de inregistrare a unei indicatii geografice este facuta in termen de 3 luni de la depunerea cererii.

           Ulterior, Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), face publicarea cererii de inregistrare a indicatiei geografice, urmand ca de la acest moment, intr-un termen de 2 luni, sa se poata formula opozitii de catre orice persoana interesata.


           In termen de 2 luni de la luarea deciziei de inregistrare a indicatiei geografice, Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) face inscrierea acesteia in Registrul indicatiilor geografice.


          Spre deosebire de marca, inregistrarea unei indicatii geografice de catre o asociatie de producatori nu constituie un impediment la inregistrarea aceleiasi indicatii geografice de o alta asociatie, atata timp cat sunt respectate conditiile referitoare la originea si calitatea produselor.
         

          Foarte important este faptul ca dreptul de folosire a unei indicatii geografice nu poate sa faca obiectul niciunei transmiteri.


          Deoarece procesul de inregistrare presupune sa luati anumite decizii, va recomandam consultanta cu un profesionist in domeniu.

 

          Pentru a gasi solutia optima ce cumuleaza costuri minime, eficienta maxima, servicii profesionale si economisirea timpului dumneavoastra, ne puteti contacta.

 

 

global print