harta site

Cabinet Gavril

Cautare

Marci
(Trademarks) 

Indicatii Geografice
(Geographical Indications) 

Nume de domeniu
(Domain name) 

Inventii
(Patents) 

Desene si Modele
(Industrial Designs) 

Evaluare
 

Expertize tehnice
 

Comandati online
 

Portofoliu Clienti
 

Link-uri utile
 

Home
 

Contact
 

 

       

       Indicatii Geografice - Inregistrare          Indicatiile geografice sunt denumiri ce servesc la identificarea unui produs originar dintr-o tara, regiune sau localitate, si care indeplinesc anumite standarde de calitate  si/sau reputatie, anterior stabilite.


          Simplul fapt ca un produs provine dintr-o regiune la care se refera o indicatie geografica, nu inseamna in mod automat ca acest produs poate folosi aceasta indicatie geografica.


          Serviciile oferite de noi includ:


 - Intocmirea documentatiei pentru inregistrarea indicatiilor geografice la OSIM


 - Elaborarea si transmiterea cererilor pentru protectia internationala a indicatiilor geografice, inclusiv raspunsurile la toate notificarile acestora si corespondenta cu mandatarii straini


 - Consiliere si elaborare a motivatiilor la notificarile emise de OSIM


 - Elaborarea contestatiei si sustinerea impotriva deciziei OSIM


 - Elaborarea argumentelor necesare pentru sustinerea intereselor fata de o opozitie depusa de un tert impotriva inregistrarii indicatiei geografice dumneavoastra in Romania sau Uniunea Europeana, sau formularea unei opozitii la publicarea unei indicatii geografice care aduce atingere intereselor dumneavoastra


 - Supravegherea pietei referitor la actele de concurenta neloiala si contrafacere


 - Elaborarea notificarilor legale privind incalcarea drepturilor clientului de catre un tert si pregatirrea formalitatilor pentru interzicerea punerii pe piata a produselor purtand indicatia geografica


 - Depunerea cererilor de reinnoire a indicatiilor geografice


          Pentru consumatori, indicatiile geografice sunt utile pentru determinarea originii si a calitatii produselor.


           Cum multe dintre indicatiile geografice au dobandit o adevarata notorietate, in lipsa unei protectii adecvate, acestea pot face obiectul unor declaratii false din partea unor operatori comerciali necinstiti.          Indicatii geografice inregistrate pe cale nationale (www.osim.ro)

 


          Inregistrarea unei indicatii geografice nationale se face la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) din Bucuresti. 

          Inregistrarea unei indicatii geografice nationale va ofera o protectie limitata doar la teritoriul Romaniei.
          Pentru inregistrarea indicatiilor geografice, alaturi de informatiile lgate identitatea solicitantului si produse, este necesara si prezentarea listei persoanelor autorizate sa foloseasca indicatia geografica si caietul de sarcini.
         Caietul de sarcini anexat cererii de inregistrare a indicatiei geografice va cuprinde informatii precum: caracteristicile produsului, delimitarea ariei geografice, descrierea metodei de obtinere etc.

 


         Indicatii geografice inregistrate international  (www.wipo.int)

 


         Toate tarile din lume inregistreaza si protejeaza indicatii geografice.     Evidenta indicatiilor geografice este tinuta in registre nationale sau regionale in care sunt enumerate, in ordine cronologica, toate indicatiile geografice impreuna cu caietele de sarcini.
       Inregistrarea unei indicatii geografice internationale va ofera posibilitatea de a va proteja indicatia geografica in tarile in care urmeaza sa va desfasurati activitatea.

          Deoarece procesul de inregistrare presupune sa luati anumite decizii, va recomandam consultanta cu un profesionist in domeniu.

 

         Pentru a gasi solutia optima ce cumuleaza costuri minime, eficienta maxima, servicii profesionale si economisirea timpului dumneavoastra, ne puteti contacta.
 


 

global print