harta site

Cabinet Gavril

Cautare

Marci
(Trademarks) 

Indicatii Geografice
(Geographical Indications) 

Nume de domeniu
(Domain name) 

Inventii
(Patents) 

Desene si Modele
(Industrial Designs) 

Evaluare
 

Expertize tehnice
 

Comandati online
 

Portofoliu Clienti
 

Link-uri utile
 

Home
 

Contact
 

 

         Desene si Modele Industriale -  Certificat 

       Certificatul de inregistrare a desenului si/sau modelului este documentul legal ce atesta proprietatea asupra unei desen si/sau model.


        Certificatul de inregistrare este emis de catre singura autoritate nationala competenta - Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) -  in termen de 30 zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de admitere a inregistrarii desenullui si/sau modelului.


          Eliberarea certificatului de inregistrare pentru desen si/sau model este conditionata de plata taxei legale.


           In cuprinsul certificatului de inregistrare a marcii regasim informatii cu privire la identificarea titularului (nume si adresa), denumirea si reprezentarea desenului si/sau modelului, perioada valabilitatii acestuia si clasa din care face parte conform Clasificarii Locarno.


          Protectia desenului si/sau modelului este acordata initial pentru o perioada de 10 ani de la constituirea depozitului reglementar putand fi prelungita pe trei perioade succesive a cate 5 ani.


          Prelungirea protectiei se face cu plata taxei oficiale de reinnoire a desenului si/sau modelului, iar dupa expirarea termenului de 25 de ani acesta intra in domeniul public.

         Apeland la serviciile noastre veti avea certitudinea ca desenele si/sau modelele dumneavoastra originale sunt protejate, si ca eventualele acte de contrafacere si piraterie vor fi inlaturate eficient si prompt.

           Daca aveti nevoie de mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati.

 

global print